ˆ

Pomoc żywnościowa

Blok przełączania pomiędzy informacjami aktualnymi i archiwalnymi

Lista informacji

ZMIANY W WYTYCZNYCH - PODPROGRAM 2017

Data wprowadzenia informacji do BIP: 2018-02-04 20:32:36

Akapit nr 1 - brak tytułu

Odpowiedzialni: pracownicy socjalni

Akapit nr 2 - brak tytułu

ZMIANY W WYTYCZNYCH - PODPROGRAM 2017
W dniu 13.09.2017 r. Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej ogłosiło zmianę w Wytycznych dotyczących działań realizowanych w ramach POPŻ Podprogram 2017.
Do zestawu rocznego dodane zostały 2 nowe produkty:
  1. Miód wielokwiatowy 0,4 l/os
  2. Kabanosy wieprzowe 0,36 kg/os

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie
Osoba, która wytworzyla informację: Jan Osiak Data wytworzenia informacji: 2018-02-04 00:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Lidia Dmytryszyn Data wprowadzenia do BIP 2018-02-04 20:32:36
Wprowadził informację do BIP: Jan Osiak Data udostępnienia informacji: 2018-02-04 20:37:03
Osoba, która zmieniła informację: Jan Osiak Data ostatniej zmiany: 2018-02-04 20:38:05
Artykuł był wyświetlony: 34 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »

Tytuł nie wyświetlany dla informacji

Data wprowadzenia informacji do BIP: 2018-02-04 20:21:57

Akapit nr 1 - brak tytułu

Odpowiedzialni: pracownicy socjalni

Akapit nr 2 - brak tytułu

Kolejna dostawa żywności miała miejsce w styczniu br. Obejmowała paczki żywnościowe przewidziane dla 600 osób, na m-ce: styczeń, luty br. W ich skład weszły następujące produkty żywnościowe:
  • mleko - 3 szt. na osobę,
  • fasola - 1 szt. na osobę,
  • makaron jajeczny - 2 szt. na osobę,
  • szynka drobiowa - 4 szt. na osobę,
  • koncentrat pomidorowy - 3 szt. na osobę,
  • powidła śliwkowe - 1 szt. na osobę,
  • ryż - 1 szt. na osobę,
  • kasza gryczana - 2 szt. na osobę,
  • ser żółty - 3 szt. na osobę,
  • gulasz wieprzowy - 1 szt. na osobę.
Łączna ilość żywności wyniosła 6 354 kg.

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie
Osoba, która wytworzyla informację: Jan Osiak Data wytworzenia informacji: 2018-02-04 00:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Lidia Dmytryszyn Data wprowadzenia do BIP 2018-02-04 20:21:57
Wprowadził informację do BIP: Jan Osiak Data udostępnienia informacji: 2018-02-04 20:29:58
Osoba, która zmieniła informację: Jan Osiak Data ostatniej zmiany: 2018-02-04 20:29:58
Artykuł był wyświetlony: 34 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »

Tytuł nie wyświetlany dla informacji

Data wprowadzenia informacji do BIP: 2017-10-27 10:40:45

Akapit nr 1 - brak tytułu

Odpowiedzialni: pracownicy socjalni

Akapit nr 2 - brak tytułu

Kolejne wydawanie żywności miało miejsce 24.11.2017r. oraz 29.11.2017r. Liczba osób zakwalifikowanych do PO PŻ Podprogram 2017 nie uległa zmianie, wynosi 570. Wydano łącznie 8584,20 kg żywności. Były to następujące produkty żywnościowe:
  • mleko,
  • fasola,
  • groszek z marchewką,
  • makaron jajeczny,
  • makaron kukurydziany,
  • szynka wieprzowa mielona,
  • szynka drobiowa,
  • koncentrat,
  • buraczki,
  • powidła śliwkowe,
  • ryż,
  • kasza gryczana,
  • herbatniki,
  • filet z makreli,
  • cukier,
  • olej.

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie
Osoba, która wytworzyla informację: Jan Osiak Data wytworzenia informacji: 2017-12-05 00:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Lidia Dmytryszyn Data wprowadzenia do BIP 2017-10-27 10:40:45
Wprowadził informację do BIP: Jan Osiak Data udostępnienia informacji: 2017-12-05 23:44:39
Osoba, która zmieniła informację: Jan Osiak Data ostatniej zmiany: 2017-12-05 23:45:33
Artykuł był wyświetlony: 150 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »

Tytuł nie wyświetlany dla informacji

Data wprowadzenia informacji do BIP: 2017-10-27 10:39:28

Akapit nr 1 - brak tytułu

Odpowiedzialni: pracownicy socjalni

Akapit nr 2 - brak tytułu

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie rozpoczął realizację Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020, Podprogram 2017.
W dniach 03.10.2017r. i 12.10.2017r. 570 osób zakwalifikowanych do ww. Programu otrzymało łącznie 3.060,90kg żywności. Były to następujące produkty żywnościowe:
  • mleko,
  • fasola,
  • groszek z marchewką,
  • makaron,
  • gulasz wieprzowy z warzywami,
  • szynka wieprzowa mielona,
  • pasztet wieprzowy.

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie
Osoba, która wytworzyla informację: Jan Osiak Data wytworzenia informacji: 2017-10-27 00:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Lidia Dmytryszyn Data wprowadzenia do BIP 2017-10-27 10:39:28
Wprowadził informację do BIP: Jan Osiak Data udostępnienia informacji: 2017-10-27 10:54:11
Osoba, która zmieniła informację: Jan Osiak Data ostatniej zmiany: 2017-10-27 11:04:44
Artykuł był wyświetlony: 209 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »

Tytuł nie wyświetlany dla informacji

Data wprowadzenia informacji do BIP: 2017-07-26 13:37:16

Akapit nr 1 - brak tytułu

Odpowiedzialni: pracownicy socjalni

Akapit nr 2 - brak tytułu

PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020 JEST WSPÓŁFINANSOWANY
Z EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU POMOCY NAJBARDZIEJ POTRZEBUJĄCYM
PODROGRAM 2017
CELEM PROGRAMU jest zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018, a jej celami szczegółowymi są:
  • organizacja i koordynacja sieci dystrybucji pomocy żywnościowej składającej się z organizacji partnerskich lokalnych, zwanych dalej OPL, zgodnie z zasadami PO PŻ,
  • racjonalne zagospodarowanie artykułów spożywczych otrzymanych z OPO oraz z innych źródeł, na potrzeby udzielania pomocy żywnościowej osobom najbardziej potrzebującym,
  • przekazanie artykułów spożywczych osobom zakwalifikowanym do otrzymania pomocy żywnościowej zgodnie z zasadami PO PŻ,
  • prowadzenie działań w ramach środków towarzyszących wśród osób najbardziej potrzebujących zakwalifikowanych do objęcia pomocą żywnościową, mających na celu włączenie społeczne.
OKRES REALIZACJI PODPROGRAMU: 23.03.2017 – 15.07.2018
OKRES DYSTRYBUCJI ŻYWNOŚCI: sierpień 2017 – czerwiec 2018
Pomoc żywnościowa dystrybuowana jest przez Bank Żywności w Elblągu [OPR] do Organizacji Partnerskich Lokalnych [OPL] na terenie województwa warmińsko-mazurskiego, która przekazuje żywność bezpośrednio do osób potrzebujących.
KRYTERIA KWALIFIKOWALNOŚCI I SPOSÓB KWALIFIKACJI:
a.a.i.a.i.1. Pomoc w ramach POPŻ kierowana jest do tych osób i rodzin, które z powodu niskich dochodów nie mogą zapewnić sobie/rodzinie odpowiednich produktów żywnościowych (posiłków) i dlatego też trafiać będzie do ograniczonej liczby osób znajdujących się w najtrudniejszej sytuacji życiowej (określonej przesłankami z art. 7 ustawy o pomocy społecznej oraz poziomem dochodów odniesionych do procentowej wartości odpowiedniego kryterium dochodowego określonego w tej ustawie - których dochód nie przekracza 200% kryterium dochodowego uprawniającego do skorzystania z pomocy społecznej, tj.: 1268,00 zł dla osoby samotnie gospodarującej i 1028 zł dla osoby w rodzinie, stanowiąc systematyczne wsparcie. Pomoc udzielana będzie w postaci artykułów spożywczych lub posiłków, które będą przekazywane osobom najbardziej potrzebującym bezpłatnie.
a.a.i.a.i.2. Sposób kwalifikacji:
  • OPS będą wydawać osobom potrzebującym skierowania do otrzymania pomocy żywnościowej lub przekazywać OPL listy osób zakwalifikowanych do pomocy z POPŻ, pod warunkiem uzyskania zgody tych osób;
  • OPL mogą w swoich siedzibach przyjmować oświadczenia od osób kwalifikujących się do przyznania pomocy żywnościowej [załącznik nr 5 do wytycznych]. Oświadczenia wraz z wypełnionym skierowaniem przekazywane będą do OPS, następnie OPS wystawia skierowania, które będą przekazywane do OPL;
  • OPL mogą samodzielnie kwalifikować wyłącznie osoby bezdomne do udziału w POPŻ na podstawie podpisanego oświadczenia [załącznik nr 6 do wytycznych].
ZASADY PRZEKAZYWANIA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH:
  1. Pomoc żywnościowa jest przekazywana osobom najbardziej potrzebującym za pośrednictwem Organizacji Partnerskich Lokalnych w formie paczek żywnościowych lub posiłków:
  2. Paczka żywnościowa to paczka składająca się z co najmniej trzech artykułów spożywczych, z różnych grup towarowych, wydawanych jednorazowo a wchodzących w skład zestawu. Zestaw roczny artykułów spożywczych obejmuje:
    1. groszek z marchewką 4 kg,
    2. fasola biała 4 kg,
    3. koncentrat pomidorowy 1,76 kg,
    4. buraczki wiórki 1,05 kg,
    5. powidła śliwkowe 1,5 kg,
    6. makaron jajeczny 4,5 kg,
    7. makaron kukurydziany bezglutenowy 0,5 kg
    8. ryż biały 4 kg,
    9. kasza gryczana 2 kg,
    10. herbatniki maślane 0,6 kg,
    11. mleko UHT 7 l,
    12. ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg,
    13. gulasz wieprzowy z warzywami 1,7 kg,
    14. szynka drobiowa 3 kg,
    15. szynka wieprzowa mielona 2,1 kg,
    16. pasztet wieprzowy 0,64 kg,
    17. filet z makreli w oleju 1,7 kg,
    18. cukier biały 4 kg,
    19. olej rzepakowy 4 l;
  3. Posiłek to każdy posiłek przygotowany w OPL, np. jadłodajnie, schroniska dla osób bezdomnych do tego przeznaczone: śniadanie, II śniadanie, obiad – w szczególności gorący posiłek, podwieczorek, kolacja. Posiłki do spożycia na miejscu są przygotowywane i wydawane w placówkach posiadających zaplecze kuchenne (m. in. w schroniskach dla bezdomnych, jadłodajniach, noclegowniach) z wyłączeniem świadczenia usług firm zewnętrznych (np. catering).
  4. W uzasadnionych sytuacjach (stan zdrowia lub indywidualne potrzeby żywnościowe) można zmienić artykuł spożywczy na inny w odpowiedniej proporcji lub zwiększyć liczbę opakowań.
  5. W przypadku rodzin z dziećmi dopuszcza się zwiększenie liczby opakowań artykułów spożywczych do potrzeb rodzin.
  6. Żywność wydawana osobom potrzebującym w ramach POPŻ wydawana jest nieodpłatnie.
SKŁADANIE SKARG PRZEZ OSOBY NAJBARDZIEJ POTRZEBUJĄCE:
Każda osoba potrzebująca ma prawo złożenia skargi dotyczącej sposobu dystrybucji żywności do:
  • Banku Żywności w Elblągu ul. Stefczyka 7/8 , 82-300 Elbląg tel. 55 6486611,
  • mail.:
  • Federacji Polskich Banków Żywności z siedzibą w Warszawie,
  • Instytucji Zarządzającej - Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE:
Działania realizowane przez Bank Żywności na rzecz podopiecznych OPL, przy współpracy z OPL i OPS:
  • warsztaty kulinarne;
  • warsztaty edukacji ekonomicznej;
  • warsztaty dietetyczne;
  • warsztaty niemarnowania żywności.
Działania realizowane są w siedzibie organizacji biorącej udział w Podprogramie lub w miejscu wyznaczonym przez organizację na rzecz podopiecznych, którzy zostali zakwalifikowani do otrzymania pomocy żywnościowej, w pobliżu ich miejsca zamieszkania. Terminy oraz miejsca realizacji warsztatów znajdują się na stronach internetowych Banków Żywności.
Działania realizowane przez Organizacje Partnerskie Lokalne na rzecz podopiecznych to:
  • włączenie osób doświadczających deprywacji materialnej w funkcjonowanie społeczności lokalnych, np.: zajęcia aktywizujące i wspólne inicjatywy na rzecz społeczności lokalnej, zmierzające do wyjścia z ubóstwa;
  • grupy wsparcia dla różnych kategorii osób w trudnej sytuacji (np. osoby starsze, matki z dziećmi, osoby samotne);
  • pomoc towarzysząca niezbędna do zaspokajania podstawowych potrzeb życiowych osób korzystających z pomocy żywnościowej (z wyłączeniem pomocy rzeczowej);
  • pomoc w utrzymaniu higieny osobistej osobom bezdomnym;
  • wsparcie psychologiczne/terapeutyczne osób zagrożonych wykluczeniem społecznym.
Do udziału w działaniach towarzyszących ma prawo każda osoba, która otrzymała skierowanie z OPS do odbioru wsparcia żywnościowego w ramach POPŻ, ale nie znaczy to, że każda osoba musi z nich skorzystać. Konieczna jest współpraca z OPS w zakresie rzeczywistych potrzeb objęcia wsparciem działaniami osób, które korzystają z POPŻ. Działania nie mogą się pokrywać z działaniami prowadzonymi w ramach innych funduszy unijnych (EFS i PROW) w danym województwie, ale muszą być z nimi komplementarne.

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie
Osoba, która wytworzyla informację: Jan Osiak Data wytworzenia informacji: 2017-07-26 00:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Lidia Dmytryszyn Data wprowadzenia do BIP 2017-07-26 13:37:16
Wprowadził informację do BIP: Jan Osiak Data udostępnienia informacji: 2017-07-26 15:02:24
Osoba, która zmieniła informację: Jan Osiak Data ostatniej zmiany: 2017-07-26 15:10:28
Artykuł był wyświetlony: 384 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »

Tytuł nie wyświetlany dla informacji

Data wprowadzenia informacji do BIP: 2017-07-26 13:35:09

Akapit nr 1 - brak tytułu

Odpowiedzialni: pracownicy socjalni

PODPROGRAM 2016 – efekty

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Elblągu.
  2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach, do których trafiły takie produkty jak: makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
  3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 579 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 28,87679 ton żywności;
    • 5730 paczek żywnościowych;
  5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyli łącznie w 6 warsztatach edukacyjnych, w których wzięło 41 osób.
  6. Rodzaje warsztatów:
    • Żywieniowe - 2 spotkania dla 41 uczestników
    • Kulinarne - 2 spotkania dla 41 uczestników
    • Niemarnowanie żywności - 2 spotkania dla 41 uczestników

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie
Osoba, która wytworzyla informację: Jan Osiak Data wytworzenia informacji: 2017-07-26 00:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Lidia Dmytryszyn Data wprowadzenia do BIP 2017-07-26 13:35:09
Wprowadził informację do BIP: Jan Osiak Data udostępnienia informacji: 2017-07-26 13:46:13
Osoba, która zmieniła informację: Jan Osiak Data ostatniej zmiany: 2017-07-26 14:27:58
Artykuł był wyświetlony: 385 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »

Tytuł nie wyświetlany dla informacji

Data wprowadzenia informacji do BIP: 2017-06-23 12:19:27

Akapit nr 1 - brak tytułu

Odpowiedzialni: pracownicy socjalni

Akapit nr 2 - brak tytułu

W dniach 08 - 09.06.br. Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie po raz ostatni wydawał produkty żywnościowe w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014–2020 Podprogram 2016.
579 osób zakwalifikowanych do ww. Programu otrzymało łącznie 4.603,45kg następujących produktów żywnościowych:
  • makaron,
  • herbatniki,
  • mleko,
  • fasolę,
  • groszek z marchewką,
  • cukier biały,
  • gulasz wieprzowy z warzywami,
  • szynkę drobiową,
  • ser podpuszczkowy dojrzewający.
Podprogram 2017 rozpocznie się w m-cach VIII – IX 2017r.
Osoby zainteresowane powyższą formą pomocy mogą zgłaszać się do tut. Ośrodka z dokumentami potwierdzającymi wysokość netto posiadanych miesięcznych dochodów.

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie
Osoba, która wytworzyla informację: Jan Osiak Data wytworzenia informacji: 2017-06-23 00:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Lidia Dmytryszyn Data wprowadzenia do BIP 2017-06-23 12:19:27
Wprowadził informację do BIP: Administrator Systemu Data udostępnienia informacji: 2017-06-23 12:30:43
Osoba, która zmieniła informację: Administrator Systemu Data ostatniej zmiany: 2017-06-23 12:33:22
Artykuł był wyświetlony: 444 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »

Tytuł nie wyświetlany dla informacji

Data wprowadzenia informacji do BIP: 2017-05-08 10:17:33

Akapit nr 1 - brak tytułu

Odpowiedzialni: pracownicy socjalni

Akapit nr 2 - brak tytułu

W kwietniu bieżącego roku Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie po raz kolejny wydawał produkty żywnościowe w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014–2020 Podprogram 2016. 579 osób zakwalifikowanych do ww. Programu otrzymało łącznie 6.577,44 kg następujących produktów żywnościowych:
  • makaron,
  • ryż,
  • herbatniki,
  • mleko,
  • fasolę,
  • powidła śliwkowe,
  • cukier biały,
  • gulasz wieprzowy z warzywami,
  • szynkę drobiową,
  • szynkę wieprzową mieloną,
  • olej rzepakowy,
  • pasztet wieprzowy.
Ponadto 41 osób wzięło udział w warsztatach kulinarnych oraz dietetyczno-żywieniowych zorganizowanych przez Bank Żywności w Elblągu. Odbyły się one 10.04.2017 r. i 24.04.2017 r. w Gminnym Centrum Kultury w Zalewie.

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie
Osoba, która wytworzyla informację: Jan Osiak Data wytworzenia informacji: 2017-05-08 00:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Lidia Dmytryszyn Data wprowadzenia do BIP 2017-05-08 10:17:33
Wprowadził informację do BIP: Jan Osiak Data udostępnienia informacji: 2017-05-08 10:28:35
Osoba, która zmieniła informację: Jan Osiak Data ostatniej zmiany: 2017-05-08 10:28:35
Artykuł był wyświetlony: 486 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »

Tytuł nie wyświetlany dla informacji

Data wprowadzenia informacji do BIP: 2016-08-20 08:42:08

Akapit nr 1 - brak tytułu

Odpowiedzialni: pracownicy socjalni

Akapit nr 2 - brak tytułu

W lutym bieżącego roku Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie po raz kolejny wydawał produkty żywnościowe w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014–2020 Podprogram 2016. Wśród 569 osób zakwalifikowanych do ww. Programu rozdysponowano 6.020,02 kg następujących produktów żywnościowych:
  • makaron,
  • ryż,
  • herbatniki,
  • mleko,
  • ser żółty,
  • groszek,
  • fasola,
  • koncentrat,
  • powidła,
  • cukier.
Kolejna dostawa żywności przewidziana jest w kwietniu br.

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie
Osoba, która wytworzyla informację: Jan Osiak Data wytworzenia informacji: 2016-08-20 00:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Jan Osiak Data wprowadzenia do BIP 2016-08-20 08:42:08
Wprowadził informację do BIP: Jan Osiak Data udostępnienia informacji: 2016-08-20 08:42:20
Osoba, która zmieniła informację: Jan Osiak Data ostatniej zmiany: 2017-03-12 13:38:25
Artykuł był wyświetlony: 615 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »

Tytuł nie wyświetlany dla informacji

Data wprowadzenia informacji do BIP: 2017-01-16 14:29:34

Akapit nr 1 - brak tytułu

Odpowiedzialni: pracownicy socjalni

Akapit nr 2 - brak tytułu

W grudniu 2016r. Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie otrzymał z Banku Żywności w Elblągu 6000kg jabłek. Owoce rozdysponowane zostały wśród 598 osób.

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zalewie
Osoba, która wytworzyla informację: Jan Osiak Data wytworzenia informacji: 2017-01-16 00:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Lidia Dmytryszyn Data wprowadzenia do BIP 2017-01-16 14:29:34
Wprowadził informację do BIP: Jan Osiak Data udostępnienia informacji: 2017-01-16 14:33:10
Osoba, która zmieniła informację: Jan Osiak Data ostatniej zmiany: 2017-01-16 14:35:12
Artykuł był wyświetlony: 693 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »

Nawigacja między stronami listy informacji

ˆ

Nagłówek strony

  • BIP
  • Godło RP

Biuletyn Informacji Publicznej

ˆ

Ustawienia dostępności

Zmiana wielkości treści w serwisie
Zmiana kontrastu serwisu